Η Ιστορία

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

“Δεκαετία του 70. Ήμασταν νέοι γονείς και μόλις είχαμε επιστρέψει από ένα ταξίδι στο Ελσίνκι. Από εκεί αγοράσαμε κάποια δώρα για τα παιδιά μας, μεταξύ των οποίων και μια κούνια, αλλά συνειδητοποιήσαμε πως λόγω του σχεδιασμού της δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σπίτι. Αναζητώντας έναν ευρηματικό τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα που είχε προκύψει γεννήθηκε η ιδέα να κατασκευάσουμε μια σειρά χρηστικών ξύλινων παιχνιδιών. Και έτσι ξεκινήσαμε δημιουργώντας την πατέντα της κούνιας Laro…”

Ιδρυτές

Θρασύβουλος Βεργόπουλος- Αρχιτέκτονας
Θεοφάνης Πορής- Επιχειρηματίας

Ιστορική Αναδρομή

Η Laro είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1977.

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, όπως κούνιες, ποδηλατάκια, αλογάκια, τσουλήθρες και τραμπάλες. Η κούνια Larο ήταν το πρώτο προϊόν της εταιρίας το οποίο συνεχίζει να παράγεται μέχρι και σήμερα.

history_games_3

Το 1980 η Laro ξεκίνησε την κατασκευή βρεφικών προϊόντων αλλά και ξύλινων παιδικών επίπλων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 20 χώρες.

Οι πολυμορφικές σειρές παιδικών και νεανικών επίπλων που η εταιρία εισήγαγε στην αγορά το 1989 την κάνανε ευρέως γνωστή στο Ελληνικό κοινό. Ο πρωτοποριακός, για τα δεδομένα της εποχής, σχεδιασμός τους αλλά και η χρήση του μασίφ ξύλου ως βασικό υλικό κατασκευής των επίπλων αποτέλεσαν από τότε τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Laro.

Σειρά ΤILI 1990
Σειρά ΤILI 1990

Από το 1990 σημειώθηκε μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης με 4 ομώνυμα καταστήματα Laro, 2 συνεργαζόμενα αλλά και σχέδια για ανάπτυξη του δικτύου χονδρικής εντός και εκτός της χώρας.

Το 1997 η Laro έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προηγμένων Γερμανικών συστημάτων γραφείου Μoll ενώ ακολούθησε μια περίοδο συνεχούς εξέλιξης και δημιουργίας νέων προϊόντων.

Το 2013, με βασικό στόχο την ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας η εταιρία έλαβε μέρος στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση επίπλου στον κόσμο, την Ι SALONI (Salone Internazioonale Del Mobile) στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Mιλάνο-2013
I Saloni , Mιλάνο 2013

Η επέκταση του concept Larο σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού απoτελεί κύριο κομμάτι της μελλοντικής δραστηριότητας της εταιρίας.

Laro CONTRACT

Από τα τέλη της δεκαετίας του 80 η Laro εισήλθε δυναμικά και στον τομέα των κατασκευών με την έναρξη λειτουργίας της Laro Contract, η οποία εστίασε στον εξοπλισμό, την επίπλωση και τη διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.