Νοιαζόμαστε για το Περιβάλλον

O σεβασμός προς το περιβάλλον και η οικολογική ταυτότητα των προϊόντων Laro θα αποτελούν πάντα βασικές αρχές της εταιρικής μας ιδεολογίας.

iso

Παράγουμε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος

Όλη η διαδικασία παραγωγής μας είναι πιστοποιημένη με ΕΝ ISO 14001: 2004, Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης . Με την εφαρμογή αυτού του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου η Laro δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, για τη διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης αλλά και την πρόληψη της ρύπανσης. Η δέσμευση αυτή αφορά όλα τα στάδια της παραγωγής μας.

fsc

Επιλέγουμε πιστοποιημένη ξυλεία

Χρησιμοποιούμε μασίφ ξυλεία poplar με διεθνή πιστοποίηση FSC (Αειφορική Δασική Διαχείριση). Aυτό σημαίνει ότι τα έπιπλα Laro κατασκευάζονται από ξύλο που έχει προέλθει από μια διαδικασία υλοτόμησης η οποία είναι σύμφωνη με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα βιώσιμης διαχείρισης δασών. Υποστηρίζοντας αυτήν την πρακτική συμβάλουμε στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας των δασικών οικοσυστημάτων ενώ παράλληλα παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

vafes

Χρησιμοποιούμε οικολογικά χρώματα.

Τα χρώματα που χρησιμοποιεί η Laro είναι οικολογικά ,δεν περιέχουν τοξικά στοιχεία και έχουν ως βάση το νερό. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι βαφές μας περιέχουν πολύ μικρό ποσοστό , σε σχέση με τα χρώματα διαλύτη, πτητικών οργανικών ενώσεων VOC (Volatile OrganicCompound) καθώς και ότι η διαχείρισή τους είναι πιο φιλική στο περιβάλλον. Η ποιοτική ανωτερότητα και το οικολογικό προφίλ των χρωμάτων μας τα καθιστά απόλυτα ασφαλή και ανθεκτικά κατά τη χρήση.

recycle

Ανακυκλώνουμε

Δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Ανακυκλώνουμε τα παράγωγα των πρώτων υλών , όπως ροκανίδια, σκόνη ξύλου και μέταλλο καθώς και τις συσκευασίες από πλαστικό ή χαρτί.

Τα υπολείμματα του ξύλου ( όπως πριονίδια, κομματάκια κα σκόνη) τα συγκεντρώνουμε από τους χώρους εργασίας και τα τοποθετούμε σε ειδικό σιλό αποθήκευσης, ώστε οι χώροι επεξεργασίας του ξύλου να παραμένουν καθαροί και υγιεινοί. Το περιεχόμενο του σιλό το παραλαμβάνουν στη συνέχεια εξειδικευμένες εταιρίες ανακύκλωσης.

Φροντίζουμε παράλληλα τα αναλώσιμα είδη, όπως είναι οι χάρτινες και πλαστικές σακούλες Laro να είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.