Έξυπνος οδηγός για τη συντήρηση και τη φροντίδα των επίπλων μας!

Ανακαλύψτε χρήσιμες οδηγίες και πρακτικές συμβουλές για να διατηρείτε τα έπιπλα Laro αναλλοίωτα στο χρόνο.

frontida2 frontida1

Καθαρισμός

  1. Για την αφαίρεση της σκόνης χρησιμοποιείστε: «φτερό» ή κοινό ξεσκονόπανο ή ύφασμα από μικροϊνες ή μαλακό πανί (π.χ. vetex) βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά ώστε να μην μένει καμία υγρασία.
  2. Για την αφαίρεση λεκέδων χρησιμοποιείστε ήπια προϊόντα καθαρισμού (π.χ. σκόνη σαπουνιού) σε μεγάλη αραίωση με χλιαρό νερό και πολύ καλό στέγνωμα στο τέλος.
  3. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση στιλβωτικών υλικών διότι είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα με τα υλικά βαφής του επίπλου και να δυσκολέψουν μελλοντικό φρεσκάρισμα.
  4. Η χρήση ισχυρών υγρών, όπως ασετόν ή διαλυτικό απαγορεύεται.

Φυσικές αλλοιώσεις

Το φως της ημέρας και ιδιαίτερα οι ακτίνες του ηλίου, όταν έρχονται σε άμεση επαφή με το έπιπλο επηρεάζουν τις βερνικαρισμένες επιφάνειες του ξύλου προκαλώντας αλλοίωση του χρώματος. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγεται η συστηματική έκθεση του επίπλου ή των επενδύσεων στις ηλιακές ακτίνες με τη χρήση σκιάστρων (κουρτίνες ή παντζούρια).

Η επίδραση του ηλιακού φωτός πάνω σε ένα «ζωντανό» υλικό όπως το ξύλο προκαλεί φυσική χρωματική διαφοροποίηση στην πάροδο του χρόνου.

Υγρασία

Το ξύλο, ως φυσικό υλικό, αντιδρά στις περιβαλλοντικές μεταβολές.

Η μόνιμη υγρασία σε επαφή με ένα έπιπλο ή μια επένδυση, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει φουσκώματα ή ανοίγματα στο ξύλο. Αυτό επιτείνεται όταν η υγρασία συνδυάζεται με έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας.