Οι σειρές επίπλων Laro προσαρμόζονται σε κάθε χώρο και εξελίσσονται παράλληλα με τα παιδιά! Με την προσθήκη, αφαίρεση ή ανασύνθεση κάποιων στοιχείων τους τα έπιπλα μας αλλάζουν μορφή, χρήση και χαρακτήρα.

Πολυμορφικός σχεδιασμός

Φάση 1- Ένα παιδί στο δωμάτιο

Ο μικρός Νικόλας μόλις απέκτησε ένα μονό κρεβάτι και μια μονόστηλη βιβλιοθήκη στην οποία θα μπουν όλα τα αγαπημένα του βιβλία, παιχνίδια και αντικείμενα. Η αδερφή του, η Ιόλη, είναι 1 έτους και προς το παρόν κοιμάται σε βρεφική κούνια σε άλλο χώρο.

phase1

Φάση 2 - Δεύτερο παιδί στο δωμάτιο

Η Ιόλη δεν χωράει πια στην κούνια της και θα πρέπει να αποκτήσει και αυτή το δικό της κρεβάτι. Πολύ εύκολα, με την προσθήκη των απαιτούμενων στοιχείων, το μονό κρεβάτι του Νικόλα μετατρέπεται σε παράλληλη κουκέτα. Αυτός θα κοιμάται στο πάνω κρεβάτι και η μικρή του αδερφή στο κάτω κρεβάτι. Και επειδή ο Νικόλας ξεκίνησε το δημοτικό στη βιβλιοθήκη του προστέθηκε μια δεύτερη στήλη με γραφείο!

phase2

Φάση 3 – Κάθε παιδί σε διαφορετικό δωμάτιο

Τα παιδιά μεγάλωσαν, η οικογένεια μετακόμισε και πλέον η Ιόλη και ο Νικόλας έχουν διαφορετικά δωμάτια.

Δωμάτιο Νικόλα 3Α

Από την κουκέτα αφαιρέθηκε το κάτω κρεβάτι και η κατασκευή μεταμορφώθηκε σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Κρατήθηκαν κάποια στοιχεία από τη δίστηλη βιβλιοθήκη και με την προσθήκη ενός νέου παραστάτη διαμορφώθηκε κάτω από το κρεβάτι μια λειτουργική σύνθεση με γραφείο, ράφια και συρτάρια.

phase3

Δωμάτιο Ιόλης 3Β

Από την κουκέτα χρησιμοποιήθηκε το κάτω κρεβάτι το οποίο, μαζί με τα πόδια που προϋπήρχαν, επανήλθε στην αρχική του μορφή. Επιπλέον, με τα υπόλοιπα στοιχεία από τη δίστηλη βιβλιοθήκη και μια νέα πλάκα γραφείου δημιουργήθηκε μια άνετη, μονόστηλη σύνθεση για μελέτη.

phase4