Πώς επιλέγω καρέκλα γραφείου για παιδιά;

Πώς επιλέγω καρέκλα γραφείου; Όλοι ξέρουμε πόσο αναγκαία είναι η επιλογή για ένα σωστό κάθισμα γραφείου, έτσι ώστε να έχουμε την ιδανικότερη και βέλτιστη στάση του σώματος και στήριξη πλάτης.

Ποιο είδος εργονομικής καρέκλας γραφείου είναι η καλύτερη επιλογή;

Πολλές επιλογές και τύποι εργονομικών καθισμάτων γραφείου διαπιστώνετε ότι υπάρχουν στην αγορά. Καμιά καρέκλα γραφείου δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη. Ωστόσο, πριν την τελική επιλογή σας να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η εργονομική καρέκλα γραφείου;

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος, το πλάτος και το βάθος του καθίσματος πρέπει να υποστηρίζουν ρυθμίσεις ώστε να αλλάζουν σύμφωνα με την ανάπτυξη των παιδιών. Ποιο αναλυτικά:

Ύψος καθίσματος: Η καρέκλα γραφείου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μπορείς να ρυθμίζεις το ύψος της. Με άλλα λόγια, ολόκληρος ο κορμός πρέπει να στηρίζεται από την πλάτη της καρέκλας.  Το ύψος του καθίσματος είναι σωστό,  όταν η γωνία μεταξύ των μηρών και του κορμού είναι ελαφρώς ανοιχτή (μεγαλύτερη από 90°). Τα πόδια του παιδιού με αυτην τη θέση βρίσκονται σε επίπεδη θέση στο πάτωμα, με τους μηρούς σε οριζόντια θέση και τα χέρια σε συνδυασμό με το ύψος του γραφείου.

Βάθος καθίσματος: Το βάθος του καθίσματος ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος του καθίσματος  Η σωστή απόσταση διασφαλίζει ότι διατηρείται η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια του παιδιού σας.

Ύψος της πλάτης: Το κάθισμα της καρέκλας πρέπει να είναι άνετο. Η λεκάνη του παιδιού  πρέπει να είναι ελαφρώς γερμένη προς τα εμπρός, ενώ η πλάτη είναι ίσια.  Η πλάτη στηρίζει το σώμα μέχρι κάτω από τις ωμοπλάτες. Αυτό ανακουφίζει την πλάτη και διασφαλίζει ότι έχει επαρκή στήριξη σε όλο το μήκος της όταν γέρνει προς τα πίσω.

Οσφυϊκή υποστήριξη: Η στήριξη του κάτω μέρους της πλάτης σε μια εργονομική καρέκλα είναι πολύ σημαντική. Μια εργονομική καρέκλα πρέπει να έχει οσφυϊκή ρύθμιση (τόσο ύψους όσο και βάθους) για να υποστηρίξει την καμπύλη της πλάτης προς τα μέσα.

Υλικό καθίσματος: Το υλικό στο κάθισμα και την πλάτη της καρέκλας γραφείου θα ήταν κατάλληλο να έχει αρκετή επένδυση. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί κάθεται πιο άνετα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Με άλλα λόγια,  το ύφασμα που αναπνέει είναι προτιμότερο από μια πιο σκληρή επιφάνεια.

Σε αυτήν την κατηγορία εργονομικών καθισμάτων εντάσσονται οι καρέκλες Moll Scooter, Maximo