Πώς θα φτιάξω το τέλειο παιδικό δωμάτιο;

Για τη δημιουργία του τέλειου παιδικού δωματίου, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι αναδιαμορφώνεται με την αλλαγή της ηλικίας και του χαρακτήρα του παιδιού.

Αυτό επιτυγχάνεται με την επιλογή ευρέων και απλών θεμάτων στο παιδικό δωμάτιο και με την αγορά ανθεκτικών επίπλων, όπου το στυλ του δωματίου δίνεται από αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια και ταπετσαρίες, τα οποία μπορούν και αντικαθίστανται στον χρόνο εύκολα και οικονομικά.

Επιπλέον, σημαντικός είναι ο διαχωρισμός του χώρου. Καλό θα είναι ο χώρος  που αποθηκεύονται τα παιχνίδια να είναι σε διαφορετικό σημείο από τα προσβάσιμα ράφια – βιβλιοθήκη βιβλίων. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε στα παιδιά την προσπάθεια  μελέτης και τη μη  σύγχυση του χρόνου του παιχνιδιού, της μελέτης και του ύπνου.

Πανέμορφα εύχρηστα βοηθητικά αντικείμενα όπως η ύπαρξη μεγαλύτερων κουτιών για γρήγορη αποθήκευση των παιχνιδιών  και το διαχωρισμό τους ανά κατηγορία βοηθά πολύ στη μείωση της ακαταστασίας.  Όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός τουβλάκια – κουκλάκια. Εννοείται ότι όλα αυτά προσαρμόζονται με βάση το χώρο στο παιδικό δωμάτιο και ιδίως στα μικρά δωμάτια εκμεταλλευόμαστε το ύψος μιας μεγάλης επιφάνειας.

Η διακόσμηση παιδικού δωματίου αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον όταν η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων στους τοίχους παντρεύεται με την πολυχρωμία από τις κουρτίνες και τα μαξιλάρια.

Τέλος, οι κουκέτες και τα έπιπλα με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους αφήνουν χώρο για παιχνίδι στο παιδί και εάν ο χώρος διαθέτει αρκετό φυσικό ηλιακό φως εκτός ότι φωτίζει γλυκά το δωάτιο  ωθεί το παιδί στην υιοθέτηση του φυσικού ρυθμού ύπνου του σώματος.

Ανακαλύψτε το πιο έξυπνο κρεβάτι! Το κρεβάτι ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΙLI μπορεί εύκολα να μετατραπεί: σε ένα απλό κρεβάτι, σε μια κουκέτα ή σ' ένα Υπερυψωμένο κρεβάτι αγοράζοντας και προσθέτοντας τα αντίστοιχα ράφια. Μοναδική στιβαρή κατασκευή.

 

 

Καλάθι αποθήκευσης από μία ανθεκτική και απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική πρόταση. Το συγκεκριμένο υλικό δε σκίζεται και πλένεται στο πλυντήριο καθώς η βασική σύνθεσή του είναι από ίνες κυτταρίνης.