Moll. Περιστρεφόμενο κάθισμα γραφείου για παιδιά. Τι πρέπει να κάνει;

Πώς γίνεται να επιλέξουμε το σωστό κάθισμα για τα παιδιά;

Αρχικά, ας γνωρίσουμε τις παιδικές καρέκλες γραφείου της moll

Εκτός από τα βραβευμένα εργονομικά γραφεία, η moll διαθέτει δύο περιστρεφόμενες καρέκλες/καθίσματα για παιδιά. Οι καρέκλες αυτές έχουν σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την υγιή σκελετική ανάπτυξη και την εργονομία των παιδιών. Τα παιδιά στην εποχή μας, αφιερώνουν σε καθημερινή βάση τις περισσότερες ώρες της μέρας στο γραφείο και στην καρέκλα τους, είτε για μελέτη είτε για παιχνίδι. Αυτή η νέα τάση στα παιδιά,  μας αναγκάζει να γίνουμε πιο προσεκτκοί στην επιλογή του παιδικού καθίσματος. Ένα εργονομικό κάθισμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι για μια υγιή πλάτη και φυσικά προσφέρει άνεση στις κινήσεις και εν τέλη   καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Η κίνηση που επιδιώκουν τα παιδιά να έχουν καθώς κάθονται στις καρέκλες μας, είναι επίσης απαραίτητη για την ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού. Η καρέκλα όχι μόνο κινείται μαζί με το παιδί, αλλά μεγαλώνει και μαζί του!

Το παιδί δεν χρειάζεται να καθίσει και να είναι ακίνητο στο κάθισμα του

Η μελέτη στο σπίτι πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και η ακινητοποίηση του παιδιού σ’ ένα κάθισμα, σε καθημερινή βάση μόνο βαρετή συνήθεια μπορεί να γίνει.  Αν και αυτό βολεύει όλους εμάς του μεγάλους,  στα παιδιά τα αποτελέσματα που θα έρθουν μόνο αρνητικά μπορούν να είναι. Γι’ αυτό οι  επιστήμονες και οι ερευνητές  υποστηρίζουν ότι το δυναμικό κάθισμα είναι η λύση, το οποίο περιλαμβάνει την αλλαγή στάσης σώματος και μια μικρή κίνηση που προάγει μόνο του το παιδί καθώς κάθεται στο γραφείο και τελικά αυτό μόνο οφέλη μπορεί να έχει.  Η κίνηση ενώ κάθεται προάγει τη νοητική, σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού πολύ καλύτερα από το να κάθεται ακίνητο.

Καθίσματα σχεδιασμένα με γνώμονα την ασφάλεια

Ενώ η εργονομία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επίπλων της Moll, η ασφάλεια τους επίσης είναι ενσωματωμένη σε κάθε κάθισμα. Οι κακοσχεδιασμένες καρέκλες μπορούν εύκολα να αναποδογυρίσουν. 'Ομως με τα καθίσματα της Moll, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η καρέκλα είναι σταθερή. Πώς μπορείτε να ελέγξετε τη σταθερότητα; Με μια καρέκλα στην οποία, όταν στέκεστε από πάνω, κοιτάζοντας προς τα κάτω, μπορείτε να δείτε όλους τους τροχούς. Δηλαδή, η βάση είναι μεγαλύτερη από το κάθισμα, καθιστώντας απίθανο να ανατραπεί κατά λάθος!!!

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε σωστά την περιστρεφόμενη καρέκλα του παιδιού;

Οι περιστρεφόμενες καρέκλες Moll προσαρμόζονται με τρεις τρόπους: ύψος πλάτης, ύψος καθίσματος και βάθος καθίσματος. Για να βρείτε τις σωστές ρυθμίσεις για το παιδί σας, ξεκινήστε προσαρμόζοντας το ύψος του καθίσματος. Όταν κάθονται στην καρέκλα, τα πόδια τους πρέπει να είναι επίπεδα στο πάτωμα και τα πόδια τους λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Στη συνέχεια, θα δείτε το βάθος του καθίσματος. Θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 8cm περίπου μεταξύ της άκρης του καθίσματος και των κάτω ποδιών του παιδιού σας. Αυτή η απόσταση διασφαλίζει ότι η ροή του αίματος στα πόδια του παιδιού σας διατηρείται σωστά. Τέλος, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την πλάτη με τρόπο που να υποστηρίζει ολόκληρο τον κορμό. Το πάνω μέρος της πλάτης πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις ωμοπλάτες.

Moll Maximo Περιστρεφόμενο - Ρυθμιζόμενο κάθισμα γραφείου για παιδιά
Moll Scooter Περιστρεφόμενο - Ρυθμιζόμενο κάθισμα γραφείου