Ανανέωσε το βρεφικό - παιδικό δωμάτιο ξεκινώντας από το χαλί! Χειροποίητα παιδικά χαλιά, άριστης ποιότητας με υλικά που είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς τοξικές ουσίες καθώς είναι κατάλληλα για μωρά, παιδιά και …φιλικά προς το περιβάλλον.

Παιδικά χαλιά. Διακόσμησε το παιδικό δωμάτιο με φαντασία!!!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο με επιτυχία είναι η διακόσμηση του με χαλιά. Πρακτική ιδέα και λύση καθώς είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για να παίζει το παιδί και ταυτόχρονα να διατηρήσεις πιο ζεστό το δωμάτιο,  επομένως, είναι και παράγοντας εξοικονόμησης ενέργειας. Με το χαλί στο παιδικό δωμάτιο μειώνεις τα γλιστρήματα και τους ήχους στους ορόφους ( μικρή ηχομόνωση).

Ωστόσο, σας παρουσιάζουμε χαλιά ειδικά για μικρά και μεγάλα παιδιά. Χαλιά που λατρεύουμε την αισθητική τους, παιδικά χαλιά χειροποίητα, μη τοξικά και με οικολογική ευσυνειδησία.

Πώς να επιλέξω το ιδανικότερο χαλί για το παιδικό δωμάτιο;

Όσο πιο μικρό είναι το παιδί η θεματική του παλέτα θα περιλαμβάνει πιο έντονα χρώματα με σκοπό να διεγείρει τη φαντασία του παιδιού. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα, έντονα χρώματα και θέματα όπως συννεφάκια, ζωάκια του δάσους, μια αρκούδα, η καμηλοπάρδαλη, μια γάτα, ένας σκύλος είναι μόνο μερικές ιδέες που μπορείς να επιλέξεις με σιγουριά όπου δεν θα αποτύχεις στην επιλογή αλλά και στη διακόσμηση του δωματίου.

Όμως καθώς το παιδί μεγαλώνει (προς την εφηβεία) η μονόχρωμες επιλογές είναι οι πιο ενδεδειγμένες.

Εάν θέλεις να έχεις αρμονία με το υπόλοιπο δωμάτιο η επιλογή του χαλιού καθορίζεται από τα παρακάτω στοιχεία:

Πρώτον,  από το χρώμα ή χρώματα τοιχοποιίας ή ταπετσαρία τοίχου στο παιδικό δωμάτιο.

Δεύτερον,  από τα σχέδια και χρώματα στα κλινοσκεπάσματα.

Tips για ασφαλή διακόσμηση με παιδικό χαλί

  1. Εάν τα παιδικά έπιπλα είναι μονόχρωμα, έχει ως αποτέλεσμα,  τα έντονα χρώματα στα χαλιά, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα κλπ να ταιριάζουν. Με άλλα λόγια,  το χαλί να δεσπόζει …να είναι κυρίαρχο στο δωμάτιο.
  2. Επιπλέον,  τα κλινοσκεπάσματα  θα πρέπει να ακολουθούν τις χρωματικές πινελιές του δωματίου.

Έλα,  στα  καταστήματα μας  να βρούμε μαζί το ιδανικότερο παιδικό χαλί για το παιδικό δωμάτιο, της γαλλικής εταιρείας Nattiot